preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj

LANGUAGE EXPLORES+

Osim mogućnosti koje pojedincima nudi program Erasmus+ u svrhu učenja i stjecanja novih kompetencija za rad s učenicima kroz pohađanje strukturiranih tečajeva u nekoj od zemalja EU, cilj je ovog programa i umrežavanje učitelja iz ostalih europskih škola te osmišljavanje novih projekata s ciljem povećanja međunarodne vidljivosti samih škola te njihova internacionalizacija. To se danas najlakše postiže kominikacijom i traženjem potencijalnih partnera na eTwinning portalu ili u neposrednoj komunikaciji na tečajevima s ostalim sudionicima mobilnosti. Upravo se na taj način stvorila ideja o projektu Language explores+ kojeg je Agencija za mobilnost i programe EU odabrala za financiranje na temelju rezultata Natječaja za 2017. godinu.

Naime, u srpnju 2016. godine ravnatelj škole Marin Mihovilović sudjelovao je na strukturiranom tečaju u finskom gradu Joensuu na kojem se susreo s kolegicama iz jedne austrijske škole. Iz neformalnog druženja uvidjelo se da obje škole dijele iste želje za mogućnost potencijalne suradnje na zajedničkim projektima te je dogovoreno da pokušamo zajedno osmisliti projket koji će se baviti znanošću i koji će omogućiti učenicima izvođenje pokusa u školi kroz izvannastavnu aktivnost Mali znanstvenici te razmjenu učenika ove dvije škole. Projekt je prijavljen austrijskoj Agenciji te mu je u srpnju ove godine odobreno financiranje u iznosu od 22.150,00 EUR-a čime je i službeno započela provedba jednogodišnjeg školskog projekta između naše škole i Volksschule Rötzergasse iz Beča pod nazivom Language explores+. Voditelji projekta su Elisabeth Köbke i Marin Mihovilović, a uz ravnatelja škole, članovi tima za provedbu u našoj školi su još i Iva Dujmović i Igor Serdar - učitelji prirode i biologije te geografije te školska knjižničarka Samanta Matejčić Čotar.


Ciljevi projekta:

U projekt koji će trajati jednu godinu uključeni su učenici okupljeni u izvannastavnu aktivnost Mali znanstvenici koju vodi učiteljica Iva Dujmović na kojoj će tijekom školske godine provoditi pokuse na temu zraka, vatre, vode, elektriciteta i magnetizma. Svaki pokus dokumentira se te se postavlja na službenu stranicu projekta koja je otvorena na eTwinning portalu te dostupna svima koji žele pratiti tijek provedbe projekta. Kao glavni ciljevi projekta navode se:

  • stjecanje vještina i kompetencija posebno u području jezika i znanosti
  • upotreba IKT alata u nastavi
  • obogaćivanje kurikuluma škole kroz uvođenje nove izvannastave aktivnosti
  • iskustveno učenje
  • širenje europske dimenzije sudjelovanjem u mobilnostima učenika i učitelja bez obzira na socio-ekonomski aspekt
  • upoznavanje s drugim obrazovnim sustavima u EU
  • povećanje motivacije za učenje prirodnih znanosti
  • uvažavanje multikulturalnosti

Hodogram mobilnosti

Projektom je predviđen jedan transnacionalni susret voditelja projekta obiju škola koji će se održati u Rovinju u prosincu 2017. godine na kojem će se detaljnije dogovoriti hodogram aktivnosti, način rada, podjela zadataka unutar organizacije te raspraviti teme vezane uz organiziranje samih mobilnosti učenika. Što se mobilnosti učenika tiče, dogovoreno je sljedeće:

  • veljača 2018. - mobilnost učenika naše škole učenicima u Beč
  • svibanj 2018. - mobilnost učenika iz Beča našoj školi

Sve aktivnosti realizirane unutar ovog projekta osim na stranici eTwinninga, bit će zabilježene i na internetskim stranicama naše škole.

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Anketa
Smatrate li korisnim što je naša škola uključena u nekoliko europskih projekata? 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
 > Erasmus+  > KA2 - LANGUAGE EXPLORES+
CMS za škole logo
Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj / Stanka Pauletića 8, HR-52210 Rovinj / os-jdobrile-rovinj.skole.hr / ured@os-jdobrile-rovinj.skole.hr
preskoči na navigaciju