preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj

I.M.A.G.I.N.E. (Imagination and Motivation through Art and Game in Interaction with your Nearby Environment)
Projekt u koji je naša škola ušla 2014. godine je strateško partnerstvo deset škola iz sedam europskih zemalja. Uz nas, tu su još Finska, Litva, Portugal, Španjolska,  Francuska i Italija. Glavna ideja projekta je „Pokaži mi svoj grad.“
Čovjek je promijenilo površinu Zemlje kreirajući gradove gdje ljudi uglavnom žive: povijest čovječanstva se može iščitati kroz urbane prostore koji se grade i stalno mijenjaju. Učenici će koristeći svoju kreativnost i percepciju spoznavati neočekivane aspekte urbanog razvoja grada u kojem žive.  Uz pomoć umjetnosti i igre prikazat će svoju neposrednu okolinu kroz povijesni razvoj do modernog doba. Time će se poticati i razvijati njihova kreativnost kako bi sami otkrivali urbanu kulturu i okoliš svog grada i gradova zemalja partnera.
 

Ciljevi projekta

Projekt koji je trajao tri godine imao je za cilj:
- motivirati učenike da prihvate alternativne oblike učenja kroz iskustvo i modernu tehnoligiju,
- kreirati stimulirajuću radnu okolinu koja će poticati zbližavanje, razmjenu iskustava i timski rad,
- bolje razumjeti različite aspekata europskog kulturnog identiteta,
- poticati na razmišljanje o budućnosti svog grada.

Hodogram mobilnosti

Tijekom trogodišnje provedbe projekta, realizirano je nekoliko međusobnih susreta učenika i učitelja škola partnera kojima je cilj bio međusobno upoznavanje, učenje na temelju iskustva te izrada materijala za izvođenje nastave izvan učionice s ciljem upoznavanja mjesta u kojem živimo. Aktivnosti vezane uz provedbu projekta mogu se pogledati na službenoj stranici projekta, facebook stranici te blogu.

Prvi sastanak učitelja iz svih deset škola zemalja partnera održan je u prosincu 2014. godine gdje su dogovorene teme i podijeljeni zadaci i obveze među partnerima te definirani datumi sljedećih mobilnosti koje su uslijedile:

 

ožujak 2015. prva mobilnost učenika i učitelja naše škole u Francusku
rujan 2015. posjet učenika iz Sagunta našoj Školi
listopad 2015. radni sastanak učitelja u Litvi
siječanj 2016. susret učitelja i ravnatelja škola partnera u Finskoj
svibanj 2016. posjet učenika iz Portugala našoj Školi
svibanj 2016. učenici i učitelji iz Rovinja u uzvratnom susretu učenika iz Sagunta (Španjolska)
rujan 2016. učenici francuskih škola iz Saint Jean d'Ángelya i La Rochelle u posjetu našoj Školi
listopad 2016.          učenici i učitelji naše škole u posjetu školi u Ponte de Soru u Portugalu
svibanj 2017. posljednja mobilnost učenika i sastanak učitelja u Francuskoj

 

Iza ovog projekta koji je realiziran kroz tri godine mnogo je rada, dokumentacije, koordinacije, učenja, i na kraju - vremena, kojeg su uložili svi učitelji koji su sudjelovali u mobilnostima,  a ponajprije koordinatorica Tamara Perković - učiteljica hrvatskog jezika i povijesti. Tijekom provedbe osmišljeno je mnogo novih i kreativnih materijala za učenje putem nove tehnologije, dobivena su znanja na temelju kojih su učitelji osmišljavali i mnoge druge teme iz kurikuluma kako bi sadržaj prenijeli na djeci zanimljiv način, ostvarene su suradnje s drugim školama u Istri, održano je nekoliko integriranih nastavnih dana, realizirano je nekoliko izložbi u suradnji s rovinjskim udrugama i kulturnim ustanovama, osnovane su nove izvannastavne aktivnosti na kojima se učilo kako izraditi slikopriče, osnove fotografiranja i obrade fotografija, unaprjeđene su jezične vještine, ostala su dugotrajna prijateljstva učenika koji su rezultirala i privatnim posjetama cijelih obitelji našoj zemlji... No, pored svega navedenoga, dobivena su nova osobna iskustva i stručne kompetencije ne samo za izvođenje nastave na drugačiji način već i znanja potrebna za provedbu projekta unutar strateškog partnerstva koja će biti temelj za buduće pisanje, provedbu i realizaciju istih unutar programa Erasmus+ u godinama koje slijede.

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Anketa
Smatrate li korisnim što je naša škola uključena u nekoliko europskih projekata? 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
 > Erasmus+  > KA2 - I.M.A.G.I.N.E.
CMS za škole logo
Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj / Stanka Pauletića 8, HR-52210 Rovinj / os-jdobrile-rovinj.skole.hr / ured@os-jdobrile-rovinj.skole.hr
preskoči na navigaciju