Datum objave: 12. 02. 2024.
Kategorija: Vijesti

50 godina škole…

U veljači 1974. se krenulo u OŠ “Savo Vukelić”, modernu školu izgrađenu samodoprinosom građana Rovinja. Od tada do danas, mnogobrojne generacije su “prošle” kroz tu školu, preimenovanu u OŠ Jurja Dobrile, i “ostavile svoj trag”. Velik broj bivših učenika se vraća u školu, najčešće kao roditelji ili djelatnici. I svatko od njih ima svoje uspomene i lijepa (ili manje lijepa) sjećanja.

Andrea Folo je krenuo u školu kao prvašić šk.g. 1986./87. kod učiteljice Ružice Pavić s ostalih dvadeset i nešto učenika. On uglavnom pamti lijepe dane i sretno djetinjstvo, igre pred školom, druženje s prijateljima koje se nastavilo do današnjih dana. Svoje uspomene podijelio je s učenicima 4.b razreda koji su mu radoznalo postavljali pitanja. Andrea je danas tata trojice prekrasnih dječaka, od kojih su dva učenici naše škole, a jedan je budući. David Folo, učenik 4.b, ponosan je na tatu koji je izdvojio svoje vrijeme kako bi se družio na Satu razrednika s njegovim vršnjacima i učiteljicom Jadrankom. Tati veliko hvala u ime svih učenika i djelatnika škole.

P.S. Pozivamo i ostale zainteresirane da svojim dolaskom uveličaju obilježavanje 50. obljetnice postojanja i djelovanja naše škole.

Pročitajte još…

Daroviti

Daroviti

Darovita djeca često nisu dobivala tretman kakav im je potreban da bi dalje razvili svoje sposobnosti, ali i pronašli svoje mjesto u svijetu. No vrijeme je da se i to promijeni! O tim promjenama i uspjesima danas su na Rovinj FM radiju govorili Marin Mihovilović...

Skip to content