Datum objave: 21. 04. 2024.
Kategorija: Vijesti

Erasmus+ (Rumunjska)

Naši Erasmusovci priveli su kraju mobilnost u Rumunjskoj koja je opravdala sva očekivanja. Pored čitavog niza radionica i aktivnosti u kojima su obrađivali stare legende, naši sedmaši su imali priliku okušati se i u streličarstvu, filcanju vune, vidjeli su kako je izgledala jurta – nastamba u kojoj su živjeli Mađari u dalekoj prošlosti te se upoznali s vještinom sokolarenja. Posjetili su jedan od najvećih rudnika soli u Rumunjskoj-solanu Praid, mini Transilvanija park, nacionalni park Cheile Bicazului i Crveno jezero koje je bilo mjesto radnje jedne od najpoznatijih transilvanijskih legendi.

Posjetom Bukureštu priveli smo kraju aktivnosti koje smo realizirali u Europskom tjednu mladih zajedno s vršnjacima iz Danske, Finske, Cipra i Rumunjske te su se vratili kući obogaćeni novim iskustvima i znanjima o kulturi i tradiciji zemalja uključenih u projekt te novostečenim prijateljstvima.

Hvala domaćinima na gostoprimstvu kakvo se rijetko viđa!

Pročitajte još…

Daroviti

Daroviti

Darovita djeca često nisu dobivala tretman kakav im je potreban da bi dalje razvili svoje sposobnosti, ali i pronašli svoje mjesto u svijetu. No vrijeme je da se i to promijeni! O tim promjenama i uspjesima danas su na Rovinj FM radiju govorili Marin Mihovilović...

Skip to content