Datum objave: 16. 10. 2024.
Kategorija: Vijesti

Svjetski dan hrane

Danas se obilježava Svjetski dan hrane, a istovremeno traje i Tjedan školskog doručka. Učenici 2. c i 4. a razreda, prijatelji i partneri u eTwinning projektu pripremali su zdrav doručak. Razgovarali su o važnosti doručka te o važnosti redovitog unosa voća i povrća.

Od naranči i mrkvi pripremali su sok, a od jabuka, nara i mandarina voćnu salatu koju su ukrasili orašastim plodovima. Učenici su pokazali kreativnost u kombiniranju zdravih namirnica u ukusan obrok. Bilo je zanimljivo, poučno i zabavno u društvu prijatelja i ravnatelja pripremati i jesti zdrav doručak. Ovaj događaj predstavlja korak prema usvajanju zdravih prehrambenih navika koje je važno razvijati od ranog djetinjstva.

Pročitajte još…

Kreativni otisci…

Kreativni otisci…

Učenici 8. razreda prošlog tjedna su imali prilike uživati u posebnoj terenskoj nastavi Likovne kulture koja se odvijala u Muzeju grada Rovinja i na gradskom trgu. Uz pomoć muzejske pedagoginje, učenici su upoznati s osnovama grafičkih tehnika što je ujedno bio uvod u...

Vježba evakuacije na prostoru Osnovne škole u Rovinjskom Selu

Vježba evakuacije na prostoru Osnovne škole u Rovinjskom Selu

Dana 04. studenog 2024. godine na prostoru Osnovne škole „Jurja Dobrile“ u Rovinjskom Selu, u vremenu od 11,30 do 12,30 sati, provest će se vježba evakuacije “Rovinjsko Selo 24“. Vježba je namijenjena rukovoditeljima i drugim odgovornim osobama koje sudjeluju u...

Obilježavanje starog keltskog blagdana

Obilježavanje starog keltskog blagdana

Učenici sedmog C razreda naučili su nekoliko novih zanimljivosti iz područja interkulturalnosti pa su tako otkrili da korijeni danas popularnog Halloweena potječu od starog keltskoga blagdana Samhain. Tada su drevni Kelti palili lomače i oblačili se na način da...

Skip to content