Skip to content

OŠ Jurja Dobrile – SE “Juraj Dobrila”

Rovinj – Rovigno

Datum objave: 16. 10. 2024.
Kategorija: Vijesti

Svjetski dan hrane

Danas se obilježava Svjetski dan hrane, a istovremeno traje i Tjedan školskog doručka. Učenici 2. c i 4. a razreda, prijatelji i partneri u eTwinning projektu pripremali su zdrav doručak. Razgovarali su o važnosti doručka te o važnosti redovitog unosa voća i povrća.

Od naranči i mrkvi pripremali su sok, a od jabuka, nara i mandarina voćnu salatu koju su ukrasili orašastim plodovima. Učenici su pokazali kreativnost u kombiniranju zdravih namirnica u ukusan obrok. Bilo je zanimljivo, poučno i zabavno u društvu prijatelja i ravnatelja pripremati i jesti zdrav doručak. Ovaj događaj predstavlja korak prema usvajanju zdravih prehrambenih navika koje je važno razvijati od ranog djetinjstva.

Pročitajte još…

Šestaši u Slavoniji

Šestaši u Slavoniji

Terenska nastava šestaša u Slavoniji 28.4.-30.4.2025. Učenici šestih razreda su u pratnji svojih učiteljica proveli tri sunčana dana u Slavoniji. Prvi dan su na proputovanju posjetili Selo roda Čigoč, Đakovačku Ergelu te katedralu. Drugi su cijeli dan proveli u...

Drugaši istražuju

Drugaši istražuju

Učenici drugih razreda proveli su poseban dan istražujući svoj grad na sasvim drugačiji i zanimljiv način. U pratnji gospodina Tadije prošetali su ulicama Rovinja i otkrivali kako su ljudi nekoć živjeli u ovom jedinstvenom priobalnom mjestu. Kroz priče o starim...

Kulturna baština

Kulturna baština

Rad našeg učenika 5. razreda Emanuela Barbića, pod nazivom “Na tavanu moje none", pohvaljen je na Međunarodnom natječaju "ČA u versin, riči i pinelu", u organizaciji OŠ Bijaći (Kaštel Novi) i Agencije za odgoj i obrazovanje. Sudjelovanjem u ovakvim projektima...